Choď na obsah Choď na menu
 


Obrázok

Rotvajler

(Rottweiler)

 

Pôvod:Rotvajler bol vyšľachtený v Nemecku.Jeho priamy predkovia sú molosoidné psy(molosy),ktoré sa neskôr tiahli po Eurúpe ako vojnové psy.Rotvajler je pomenovaný podľa Nemeckého mesta Rottweil.

Popis:Je to pes,ktorý sa zaraďuje medzi veľké plemená.Má mohutné a svalnaté telo.Farba čierno hnedá,nemala by prevažovať hnedá.Srsť je hladká a netreba ju česať veľmi často.Jeho vzhľad vzbudzuje rešpekt a zvlášt jeho typická molosoidná hlava.

Povaha:Je to veľmi inteligentný pes.Nie nadarmo sa hovorí,že je to pes do rúk skúseného kynológa.Ak sa tento pes ocitne v nesprávnych a neskúsených rukách,môže mať problémy s agresivitou a niekedy dokáže ublížiť aj vlastnému pánovi.Preto by si ho nemali kupovať ľudia,ktorí psa ešte nikdy nemali alebo nevedia ako ho správne cvičiť.U rotvajlera je veľmi dôležitý výcvik.Je to plemeno aj športové a preto potrebuje pohyb,ale samozrejme ako každý iný pes aj lásku a pochopenie.

Využitie:V minulosti bol reorvajler využívaný ako pastiersky pes,no dnes sa skôr uplatní ako strážca a rodinný spoločník,no samozrejme aj služobný pes.

Výška a váha: Psy:61-68 cm

                       Fenky:56-63 cm

Váha: 42-50 kg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.