Choď na obsah Choď na menu
 


Obrázok

Americký kokeršpaniel

(American cocker spaniel)

 

Pôvod:Jeho krajina pôvodu je Amerika(spojené štáty)V 19.storočí z pôvodného kokera vyšľachtili nové plemeno,ktoré vyhovovalo americkým športovým poľovníkom.Rozvoj chovu amerického kokeršpaniela zaznamenali najmä v 20.storočí a dnes patrí medzi obľúbené plemená.

Popis:Tento pes sa považuje za najmenšieho poľovného psa typu španielov.Má krátku,jemnú a hodvábnu srsť na hlave.Uši sú pokryté páperovitou srsťou.Chvost je nesený v rovine tela a trochu vyššie pri zbystrení pozornosti.Má veľké nozdry-typické pre psov sliediacich za zverou.Oči sú pozorné a príťažlivé.Srsť si vyžaduje veľa starostlivosti.

Povaha:Je to celkom pokojný,inteligentný a chápavý pes s nevyčerpateľným množstvom energie.Je vhodný na agility,ale skôr na výstavy,ale aj na poľovačky podobne ako jeho anglický bratranec.Má rád deti a je využívaný aj ako rodinný miláčik a bytový pes,ale aj tak potrebuje dosť pohybu a ako väčšina poľovných psov aj zamestnanie.

Využitie:Je využívaný ako poľovník,rodinný miláčik a výstavný pes či agilitár.Má rád deti a rád sa učí,takže sa celkom ľahko cvičí.

Výška a váha: Psy:36-38 cm

                       Fenky:33-36 cm

Váha: 11-13 kg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ako ??? :(

(barbora, 9. 1. 2011 19:17)

Ahojte , prosím Vás ako mám vycvičiť malého šikovného psíka menom Gorgo (džordžo) ??? Ďakujem za odpoveď :) .

stranka

(008lili, 27. 8. 2009 18:30)

ahojte pozrite a hlavne sa zeregistrujte na stranke www.virtual.mypage.cz a ked budete zaregistrovani napíšte do pokecaj si viac info na pokecaj si