Choď na obsah Choď na menu
 


Obrázok

Argentínska doga

(Dogo argentino)

 

Pôvod:Argentínska doga bola vyšľachtená v Argentíne a vyšľachtil ju Dr.Antonio nores martínez.Použil aj miestneho psa-cardóbsku dogu.Tohto psa miestny používali na zábavu-psie zápasy.No okrem toho srtážil majetok a stáda ochraňoval pre pumami a jaguármi.

Popis:Argentínska doga sa zaraďuje medzi veľké plemená psov.Má krátku,bielu srsť.Telo má mohutné a svalnaté(atletické).Uši má sklopené a v minulosti sa kupírovali.Jej nízko nasadený chvost je celkom krátky.Väčšinou má táto doga čierne alebo hnedé oči a nos takisto čierny.Modré oči a rúžový nos sa dnes moc nevyskytujú.

Povaha:Táto argentínska doga je dosť inteligentná a stredne ľahko cvičiteľná.Je to samostatné a vyrovnané plemeno.Je len mierne tvrdohlavá.Ak je tento pes nesprávne vedený,môže mať záporný vzťah k psov,pretože je to dominantná rasa.Potrebuje pohyb.Je športová.

Využitie:Niekde sa ešte stále Argentínska doga využíva na poľovačkách.Uplatní sa ako stréžny pes a možno aj vášnivý športovec.No najčastejšie využitie je dnes prekvapivo spoločník.

Zdravotné problémy:

-hluchota

-alergie

Výška a váha: Psy:62-68 cm

                       Fenky:60-65 cm

Váha: 40-60 kg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.